Giro D'Italia 2016: wat een fantastisch evenement!

Giro D'Italia 2016: wat een fantastisch evenement!

Giro d’Italia 2016
De Giro d’Italia is de jaarlijkse wielerronde door Italië. Het is een Italiaanse wielerwedstrijd die meestal 23 dagen duurt en waarin de wielrenners 21 etappes fietsen. De Giro d’Italia is op het gebied van wielrennen het hoogtepunt in Italië! De leider en de uiteindelijke winnaar van de Giro d’Italia is drager van de roze trui. Het is de nummer 2 wielerwedstrijd in de wereld na de Tour de France. De Giro d’Italia 2016 startte dus vanuit Apeldoorn om vervolgens in Italië verder te rijden en Bella Bellissima was daar bij!

 

 

Voor ons ook spannend want het was een nieuw evenement in een omgeving die wij nog niet kenden.
Vroeg uit de veren en op pad richting Oosterbeek. Hoe dichterbij wij kwamen, hoe roziger de straten werden en daar houdt Bella toevallig ook van! Dankzij veel hulp van vrienden en familie die dit speciale evenement ook wel eens wilden meemaken, waren we snel ingericht en kon het spektakel beginnen.

 

Voor de kenners onder ons dit was de 2e etappe welke over 190 kilometer van Arnhem naar Nijmegen voerde. Na de start reden de renners via een lus over de Veluwe naar de Betuwe, vanaf Tiel richting het oosten, met een klein klimmetje van 12% in Berg en Dal om vervolgens door te rijden naar Nijmegen waar dit eindigde in een sprintersfestijn. De 1e etappe was gewonnen door Tom Dumoulin wat bijdroeg aan superaanmoediging toen de karavaan voorbij kwam. Het begint natuurlijk met een hoop reclamewagens maar deze werden al snel gevolgd door de koplopers en vervolgens kwam daar dan de karavaan. In een flits waren ze voorbij maar wat een gejuich en een aanmoedigingen!
         
De mensenmassa verplaatste zich naar het Raadhuisplein en het begon druk te worden in onze stand. We hebben weer veel leuke nieuwe mensen ontmoet en we hebben er weer nieuwe Italië freaks bij. Het weer was fantastisch waardoor iedereen lekker lang bleef plakken en we ruim voldoende aandacht aan iedereen konden besteden. Een absoluut geslaagde dag en we wensen de wielrenners natuurlijk nog veel succes op weg naar die roze trui.

Over twee weken staat ons volgende evenement al weer gepland en we hopen jullie daar allemaal weer te zien.
www.italieevenement.nl

X Bella