Assistent bij het shoppen

 

Maten en pasvormen

De ene schoen is de andere niet, pasvormen verschillen afhankelijk van materialen, hakhoogtes of design. Soms adviseren we bij bepaalde modellen te kiezen voor een grotere maat omdat de schoen dan langer en prettiger draagbaar voor je is! Hiernaast tref je een maattabel aan zodat je kunt nakijken welke maat je hebt. Zet je voeten op een stuk papier en teken de omtrek af. Meet de afstand van je grootste voet tussen het puntje van de grote teen en je hiel:

Dit is jouw voetlengte. Kijk in de tabel welke maat hierbij hoort. De maten van italiaanse schoenen zijn overigens dezelfde als in Nederland.

 

Schoenmaten

Voetlengte in cm. Bestelmaat
22.2 35
22.6 36
23.5 37
24.3 38
25.2 39
25.6 41
26 42
   

 

Producteigenschappen

Er wordt dit seizoen gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen als suède en natuurlijk (lak)leer. De materialen worden ook veel gecombineerd en elk soort heeft zijn eigen eigenschappen. Hiermee garanderen we een prettige pasvorm en een goede kwaliteit!

 

Tips van Bella

Vind je de collectie van Bella Bellissima mooi maar weet je niet zeker of jij ook goed op hoge hakken kunt lopen? Bella heeft hier alvast een aantal tips voor je:

- Zijn het je eerste hakken? Zorg dat je een goede zool en voor echt leer kiest. Een klein plateau is ook ideaal voor meer draagcomfort.

- Ga je de schoenen voor het eerst of een langere tijd dragen? Net als bij platte of ieder ander paar nieuwe schoenen: zorg dan dat je goede pleisters van Compeed of Scholl bij je hebt. Deze wonderpleisters kun je ook ter voorkoming van blaren opplakken!

- Mocht je schoen iets te strak zitten, draag ze dan 's avonds een paar uur met dikke sokken. Aan het einde van de dag zijn je voeten dikker en door met een extra paar sokken 1 a 2 uur je schoenen te dragen rek je ze iets uit en zullen ze de volgende dag beter zitten.

Bij leren of suède schoenen kan je het beste een dun sokje vochtig met warm water dragen. Loop er zo lang mogelijk op en je merkt meteen verschil. Leer zet namelijk uit door vocht. Door ze aan de binnenkant vochtig te maken gaat de schoen sneller staan naar jouw model voet. Je kan ook 's nachts natte kranten in je schoen proppen. De volgende dag heb je wederom vochtige schoenen die je met sokken draagt totdat ze droog zijn. Dit werkt erg goed voor schoenen die aan de voorkant knellen.

Ook synthetische schoenen moeten soms worden ingelopen. Bij synthetische schoenen krijg je sneller last van blaren doordat je schoenen minder goed kunnen ademenen, waardoor je zweetvoeten krijgt, wat zorgt voor een wrijving en dus blaren. Zorg er daarom voor dat de plek waar die wrijving ontstaat verdwijnt. Dit kan met een föhn. Trek dikke sokken aan en verhit met de föhn de plek van de wrijving. Laat de schoen afkoelen terwijl je ze draagt

Voor sommige schoenen helpt de ouderwetse diepvries truc nog steeds. Vul een zak met water en stop deze in je schoen en leg ze diepvries. Het water zal uitzetten en je schoen zal mee vervormen.

Het inlopen van je schoen duurt zo'n vijf tot negen dagen en deze tips verkorten deze periode iets. Mochten bovenstaande tips niet helpen dan kan je altijd even langs de schoenmaker. Hij kan vervelende knelpunten soepeler maken of verwijderen.